Gémes Természetjáró Egyesület

közhasznú szervezet 

 

Kezdőlap

Pihenőházunk

 

 

 

 

 

 

 

 

Gémes TE pihenőháza

 

3253 Istenmezeje, Dózsa György u. 11.

Heves - Borsodi Dombság (Vajdavár Homokkővidék)

 

Férőhelyek száma

15 fő. Az egyik szobában 9 fő (4 db emeletes és 1 db szimpla ágyon), a másik szobában 6 fő (2 db emeletes és 2 db szimpla ágyon). Nyáron a padláson matracokon és ágybetéteken még 10-12 fő elfér.

 

 

Felszereltség

Felszerelt konyha, palackos gáz, villany, fafűtéses ill. PB kályha, hideg-meleg vizes zuhanyzó külön épületben, árnyékszék a kertben Az udvarra három kocsi be tud állni. A vizet télire elzárjuk.

 Megközelítés

Budapestről az ózdi busszal Pétervásáráig, onnan busszal Istenmezeje Béke út 120. megállóig, Salgótarján felől a pétervásárai busszal a fenti megállóig, onnan gyalog 100 m.

Túralehetőségek

A falu fő látnivalója a Noé szőlője nevű szikla. Gyalogos túralehetőség a Kohász kék út (kék sáv) mentén vagy jelzetlen utakon Bárna, Rákos-lápa vagy a váraszói tavak irányába. Gépkocsival, busszal Salgóvár, Somoskő vára, Bükkszék, Sirok, Szilvásvárad, Eger, Aggtelek viszonylag könnyen megközelíthetők. Közeli határátkelőhelyek: Salgótarján, Cered, Bánréve

 

Étkezés, vásárlás

A Béke úton lévő Bányász Vendéglőben étkezés csak előre egyeztetve lehetséges. A vendéglő melletti bolt szombaton és vasárnap is délig van nyitva. Élelmiszer-áruház, benzinkút Pétervásárán van.(10 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igénybevétel lehetősége

Házunk „korlátozott forgalmú pihenőház”, azt kizárólag az egyesület tagjai és ismerőseik használhatják Tagoknak és közvetlen hozzátartozóiknak a szállás ingyenes, egyéb vendégeiknek: 1000 Ft/fő/éj. Ágyneműhuzatot vinni kell.

Szállásfoglalás

előzetesen Lehoczki Zoltánnal egyeztetve a következő számok egyikén: 1/3474-667, 20/9822-363 vagy a gemeste@x3.hu címen. Az előzetes időpont-egyeztetés tagoknak is kötelező!